dimarts, 7 de març de 2017

8 DE MARÇ CONTRA TOTA EXPLOTACIÓ LA TASCA ÉS LA REVOLUCIÓ


Ahir va ser possible
Les heroïnes de la Revolució d'Octubre van ser tot un exèrcit, i encara que els seus noms s'obliden, la seua entrega viu en la victòria mateixa d'eixa revolució i en les conquestes i assoliments de les dones treballadores de la Unió Soviètica (A. Kollontai).

Avui ens poden semblar corrents, però en 1917 foren pioneres a nivell mundial, obrint el camí a conquestes en altres països:

-Establiment d'igual salari per igual treball, cosa revolucionària en l'època.
-Incorporació de les dones al món laboral en tots els sectors.
-Permís retribuït per maternitat i embaràs. Huit setmanes de llicència de maternitat plenament remunerada, recessos per a la lactància i instal·lacions de descans a les fàbriques, serveis mèdics gratuïts abans i després del part i bons en efectiu.
-Matrimoni civil.
-Extinció de la distinció legal entre fills legítims i il·legítims.
-Llicència menstrual, dies de descans per a les dones. En la història de la protecció a la dona obrer, la URSS va ser probablement única en això.
-Legalització per primera vegada en el món del dret a l'avort, que es realitzava als hospitals de forma gratuïta.
-Dret al vot i a ser elegida per a càrrecs públics.
-Alliberament del treball domèstic i socialització de les tasques (cases de maternitat, parvularis, jardins d'infància, escoles, menjadors populars, bugaderies populars, centres de reparació de roba).
-Alfabetització com a pas imprescindible per a l'emancipació.

Avui és necessari

El sistema no se sosté; moribund, pretén per tots els mitjans, carregar el pes de les despeses socials sobre els muscles de les dones, fomentant la seua retirada del mercat laboral i la seua dedicació a la cura i criança de les persones.

Reclamar drets post-franquistes o estats de benestar és una pèrdua de temps i energia, doncs ni a sols amb aquests, les dones treballadores havíem aconseguit la igualtat ni al món laboral ni en les principals tasques vitals.

L'única eixida passa per prendre consciència de la situació i organitzar-nos per a defensar-nos conjuntament d'aquests atacs a la classe treballadora i les capes populars. A més de treballar per a construir les bases per a una nova societat.

Fer miques l'aparell de l'estat burgés: estructura i superestructura, model de família, ideologia de l'amor burgés, estereotip, cosificació... Ahir va ser possible i avui, 100 anys després, es fa necessari. Ser feminista i ser comunista és el mode més cabal de ser dona i treballadora en un sistema d'explotació que no hem elegit.

És adquirir consciència de la nostra condició de doblement oprimides i passar a l'organització de la nostra força revolucionària par a abolir el patriarcat i la família patriarcal i derrotar al capitalisme. No caben petites parcel·les, tot o l'esclavitud.

Per a això és necessari desenvolupar un FRONT OBRER I POPULAR PEL SOCIALISME al que t'invitem a sumar-te.

Organitza't amb nosaltres al PCPE
Per la derrota del patriarcat

Acabem amb el capitalisme

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada