dimarts, 12 de juliol de 2016

AJORNAT EL JUDICI PELS ACOMIADAMENTS D'ESMALGLASS



El judici pels acomiadaments d'Esmalglass, que estava previst per al matí del dimarts 12 de juliol, s'ha ajornat fins al 29 de setembre, per la no aportació per part de l'empresa de la documentació sol·licitada, necessària per demostrar l'absoluta improcedència de l'ERO, que no tenia més objecte que la repressió sindical cap a uns treballadors que s'havien oposat activament a una rebaixa salarial inacceptable.

L'actitud obstruccionista de l'empresa, part d'una multinacional amb enormes beneficis, que poc abans de l'ERO a 19 treballadors havia contractat a més encara de nous, posa de manifest la falsedat de la seua argumentació. En realitat, la direcció d'Esmalglass no tenia més motivació que desfer-se'n d'un grup de treballadors molestos per als seus plans.

L'oferta inicial de l'empresa era de 20 dies per any treballat, acollint-se a la reforma laboral de 2012. Però la lluita dels treballadors acomiadats, amb les seues concentracions diàries a la porta de la fàbrica i setmanals a la Pl Major de Vila-real, va fer que l'empresa oferira la indemnització màxima de legal de 45 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats, tot i no reconèixer la improcedència dels acomiadaments.

L'oferta empresarial, que en realitat ja era una victòria de la mobilització encara que no aconseguia l'objectiu inicial de la readmissió, va ser acceptada per la major part dels treballadors afectats per l'ERO, però dos treballadors s'han mantingut ferms en la reivindicació inicial, raó per la que s'ha arribat al judici avui ajornat. Es tracta d'una actitud que mereix el reconeixement per la dignitat i la consciència de classe demostrades.

Militants del PCPE i els CJC hem estat avui als Jutjats per fer costat als treballadors, felicitar-los per la seua actitud i transmetre'ls la solidaritat i el desig de que aconseguisquen la readmissió mitjançant la declaració de la nul·litat de l'ERO, única eixida justa a un cas de repressió sindical com aquest.

Els comunistes seguirem donant suport i cridant a la solidaritat amb els treballadors d'Esmalglass, perquè la seua lluita és la de totes i tots i la seua victòria ho serà de tota la nostra classe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada