dimarts, 28 de juny de 2016

DECLARACIÓ DEL SECRETARI GENERAL DEL PCPE, CARMELO SUÁREZ, DAVANT ELS RESULTATS ELECTORALS DE L'26J 2016


Els resultats d'aquest 26J posen de manifest, en primer lloc, la continuïtat de les dificultats de l'actual bloc de poder burgès per a legitimar-se a través del mecanisme electoral. El mateix increment de l'abstenció també és expressió d'aquesta situació de crisi en la legitimació del sistema de dominació. Els resultats continuen deixant un escenari de difícil gestió per a la formació de Govern.

Aquests resultats expressen la debilitat política en què es troba l'Estat Espanyol per dotar-se de la representació política que el capital necessita per desenvolupar les polítiques, que necessita amb urgència, per intentar remuntar la seua difícil situació econòmica.

Descartada la possibilitat d'unes terceres Eleccions, per l'alt cost que tindrien per a la mateixa credibilitat del sistema, ara entrarà en joc la politiqueria burgesa que considerarà tot tipus de pactes per remuntar aquesta situació desfavorable per als seus interessos.

Cap de les possibles opcions de govern respondrà als interessos de la classe obrera. Qualsevol pacte que done origen a un nou govern es donarà marcat per la dictadura dels monopolis, donant continuïtat a la guerra general que la burgesia deslliga contra la classe obrera.

Cal que la classe obrera, i els sectors populars, donen prioritat a una estratègia de reagrupament de les seues forces combatents en un ampli front obrer i popular pel socialisme, que cree les condicions per organitzar el seu contraatac en aquesta situació de guerra de classes.

El Partit Comunista dels Pobles d'Espanya -que segueix tenint un resultat electoral molt insuficient-, seguirà estant al capdavant en totes les lluites per canviar l'actual desfavorable correlació de forces i portar a les treballadores i els treballadors a una situació millor per a la defensa dels seus interessos de classe en la lluita pel poder obrer i pel socialisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada